Contact

afla unde suntem si rezerva un loc

Fiecarui calator ii sta bine cu drumul, asa ca, haideti sa pornim la drum, pe Valea Dambovitei, strabatand drumul printre cheile Saticului.

Intr-adevar , daca alegi sa vizitezi Saticul, vei ramane impresionat. Peisajele cu totul aparte te incanta, iar aerul curat ti padurea deasa iti dau senzatia ca te afli intr-un colt de rai. Te convingi de asta imediat dupa ce iesi din Rucar si vii spre noi. Zona e aproape idilica, plina de neprevazut: vaile adanci, paraie repezi, cascade, poienitele ascunse ti traseele secrete prin muntii Piatra Craiului, toate acestea langa pensiunea noastra.

Vedere panoramica Complexul Pomicom inconjurat de munti cu paduri nesfarsite, la poalele masivului Piatra Craiului

View of Piatra Craiului mountains in Arges

Complexul Pomicom este o oaza de liniste si prospetime pentru ca are un climat tonic, cu aer curat, fara praf si alergeni, puternic ionizat, bogat in aerosoli ionizati si ozonizati, de jur imprejur padurile strajuiesc pensiunea noastra.

Satul Satic este situat in Judetul Arges, la jumatatea drumului ce uneste orasul Pitesti cu Brasovul, la numai 12 km de Rucar,pe drumul national 73. Zona face parte din parcul national Piatra Craiului. Satul Satic este situat pe raul Dambovita - acces Campulung - Podul Dambovitei, cum intri in Podul Dambovitei prima sosea la dreapta.

Mai sus este Barajul Pecineaguaflat la o altitudine de 1117m, situat pe cursul raului Dambovita, intr-o depresiune dintre muntii Piatra Craiului ti muntii Iezer-Paputa. Este un baraj de anrocamente de 107 m inaltime, fiind cel mai inalt din Europa, locuri si peisaje pe care puteti sa le vizitati, sa le fotografiati.

Mergand mai sus, veti ajunge la Otic, la izvoarele Dambovitei, pe versantul nordic al Masivului Iezer-Papusa, loc de unde puteti vedea frumusetilor extraordinare ale crestelor Fagarasului.

In Satic se mai afla si Coliba Pastorala cu Adapost Temporar ("Surla"), monumentul provine din zona etnografica Dambovita, este specific pastoritului pendulatoriu din zona submontana a fanetelor, unde are loc pregatirea in timpul verii a nutretului pt iernarea animalelor.

Contact: Mihai Pomirla - telefon: 0248 510 275 sau 0744 530 290
E-mail:dariusdarius2008@yahoo.com

Complexul Pomicom @ Facebook