Despre noi

unde ne gasesti

pensiunea pomicom

Satul Satic este situat in Judetul Arges, la jumatatea drumului ce uneste orasul Pitesti cu Brasovul, la numai 12 km de Rucar,pe drumul national 73. Zona face parte din parcul national Piatra Craiului. Initial, satul Satic era un sat de oameni care se ocupau cu pastoritul, iar in prezent cam 10 km din satul Satic este plin de locuri de cazare foarte bune, locul fiind bine cunoscut, beneficiaza de turisti fideli, cu constiinta muntelui, deci este un loc foarte linistit si curat. Satul Satic este situat pe raul Dambovita-acces Campulung-Podul Dambovitei, cum intri in Podul Dambovitei prima sosea la dreapta. Mai sus este un baraj - Barajul Pecineagu, si o hidrocentrala, apoi foarte multe cabane de vanatoare.

In Satic se mai afla si Coliba Pastorala cu Adapost Temporar ("Surla"), monumentul provine din zona etnografica Dambovita, este specific pastoritului pendulatoriu din zona submontana a fanetelor, unde are loc pregatirea in timpul verii a nutretului pt iernarea animalelor. Satul Satic este o zona care merita sa fie vizitata.

Masivul Piatra Craiului Piatra Craiului pe versantul de apus prin Zarnesti - Plaiul Foii -Tamasul - Plaiul lui Ivan, cea mai impozanta si feerica parte din acest masiv. Aici natura si oamenii creeaza un spatiu de convietuire specific, Piatra Craiului fiind declarata Parc National si protejata de legile Romaniei. Maretia crestei dantelate a Pietrei Craiului, al carei profil caracteristic se remarca de la mare distanta, este imbogatita si de elementele specifice de flora si fauna - monumente ale naturii.

Cel mai remarcabil element, specific Pietrei Craiului si care nu se mai gaseste in alta parte este Garofita Pietrei Craiului. La aceasta se adauga numeroase specii raspandite in general in masivele calcaroase: limba cerbului, feriga de piatra, muscata de munte, nemtisorul de munte. Dintre animalele care traiesc in Piatra Craiului sunt ocrotite, capra neagra si cocosul de munte si rasul. Astfel stancaria salbatica de la chei, gingasia peisajelor Ciocanului cu viata sa pastoreasca si maretia muntelui de piatra cu toate fenomenele de eroziune au atras inca de mult si calatorii si admiratorii muntilor. nou la noi